25 Nisan 2013 Perşembe

LUSH Katı Şampuanlar

Merhabalar..

Bayanlar olarak bir çoğumuz cildimize önem verdiğimiz kadar saçlarımıza da önem veririz. Bende saçlarımın daha az yıpranması, daha sağlıklı olması için birçok yöntem denerim. Gerek evde kendim bitkisel yağlarla gerekse de kullandığım ürünlerle saçlarıma bakım yaparım. İşte yine saçlarımın sağlığı ile ilgili araştırma yaparken LUSH markası ile tanıştım. Daha doğrusu Lush Katı Şampuanları ile... 

Evet ilk defa katı şampuan kavramı ile tanışmıştım. Çok ilgimi çekti. Hemen araştırdım.  Sabun görünümünde  bir üründü... Doğal, el yapımı ürünler olması beni daha da cezbetti. Hemen denemek için bir tane sipariş verdim. Ne yazık ki bulunduğum şehirde Lush mağazası yoktu ama sağ olsun Lush  mağazasının olmadığı illeri de düşünerek online satış sistemi oluşturmuş :)

İlk verdiğim sipariş katı şampuan Squeaky Green di. Isırgan otunun saça iyi geldiğini hepimiz biliriz. Green şampuanın içerisinde ısırgan otunun olduğunu duyunca pek sevindim. 


Resim alıntıdır.

Bakalım Lush sitesinde şampuanın içeriği hakkında ne gibi bilgiler vermiş:
Kafa derisi sağlığı için ideal kalıp şampuanımız. Kir ve yağı arındırıp, parlaklık verirken, kafa derisini uyarıcı, saç köklerine kan sirkulasyonunu artırıcı, mikrop öldürücü, kepeğe karşı etkilidir. Kepeği azaltıcı, saç gelişimini sağlayıcı ve saçın kalitesini artırıcı biberiye, deriyi uyaran, saçı parlatıp canlandıran ısırgan otu, geleneksel antiseptik özellikli çayağacı, saç köklerini uyarıcı, saç gelişimini sağlayan, kan dolaşımını artıran ve aynı zamanda serinlik hissi uyandıran nane, tahriş önleyici, sakinleştirici gül ekstrası ve mavi papatya, hoş kokulu vanilya yeni kalıp şampuanımız. Ee daha ne isteriz! Üzgünüm ama diğer kalıp şampuanlarımızın herbiri de bu kadar yoğun içerikli olduğu için ayrı ayrı yer veremeyeceğim.



Bir kaç kez kullandım sağlıklı sonuç alabilmek için ve gerçekten olumlu etkilerini gördüm. Lush katı şamuanları ile ilgili kesinlikle olumsuz hiçbir düşüncem oluşmadı. Aksine faydasını gördüm. bitene kadarda kullandım. Green şampuanla saçlar yıkanırken içerisinde ot çöp saçınıza bulaşabilir ama telaş etmeyin :) durulama esnasında hepsi gidiyor. ve gerçekten saçlarınızın ferahladığını hissedebiliyorsunuz.



Buda katı şampuanı kullandıktan sonraki hali :) Netice de iyi muhafaza edilmesi gereken bir ürün olduğu için özel koruma kabını da birlikte getirtmiştim. 


Gel gelelim Lush katı şampuandan öylesine memnun kalmıştım ki ikincisini getirtmeye karar verdim. O kadar güzel ürünleri var ki alışkanlık yapıyor :)  fakat bu defa farklı bir tanesini denemek istedim. 

İkinci tercihimi NEW den yana kullandım. Çünkü bu şampuan da saça parlaklık veriyormuş. İçerisinde tarçın var :) Evet çok ilginç değil mi ?

Bakalım New hakkında Lush hangi bilgileri vermiş:

Bu katı şampuanımızın iki görevi var muazzam parlatır ve saç köklerinin gelişimine katkıda bulunur. Isırgan ve biberiye saça saç derisini tedavi eder, yatıştırır, saça parlaklık verir, defne, karanfil ve tarçın birikte saç köklerinin beslenmesini ve gelişimini sağlar, nane yağı kan dolaşımını artırır ve böylece köklerin gelişimini sağladığı gibi, saçların dökülmesine neden olan mekanizmayı da engellediği söylenir. Stres, hormonlar, yaşam tarzı, saç dökülmesine neden olabilir. Kurucumuz Mark eğitimli bir trichologist (saç ve kafa derisi uzmanı) olduğundan dolayı, ürünlerimizde onun deneyimleri ve uzmanlığını katıyoruz.

New in Kokusuna bayıldım :) Bundan da oldukça memnun kaldım. Saçları temizlemesi, hemen yağlı görüntü oluşturmaması benim için güzel bir artıydı. 




İşte buda New katı şampuanın görüntüsü :)

Üstelik bir katı şampuan 3 adet 250 ml şampuana eşitmiş :) Oldukça da ekonomik. Ayrıcaaa Lush ürünleri kesinlikle hayvanlar üzerinde test edilmiyor !!!

Siparişlerimle birlikte yanında ufak paketlerde deneme amaçlı duş jeli ve cilt temizleyici ürünlerde gönderdiler. Oldukça naziktiler. Gerçekten Lush ürünleri çok güzel. ve kokuları çok hoş :)

Saç bakımına önem veren arkadaşlarım için gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim markalar arasında bulunuyor LUSH ;)

Daha detaylı bilgiler için TIK TIK

Sevgilerle...






S

10 yorum:

  1. daha önce katı şampuan diye birşey duymamıştım çok ilginç :) bakacağım bende

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ceyda, ilk kez duyduğumda emin ol bende seninle aynı tepkiyi vermiştim :)

      Sil
  2. merhabalar,
    ne kadar güzel ürünler bunlar,tavsiyeniz için teşekkürler.özellikle şu yeşil olana bayıldım,kesin almak istiyorum.bloğunuzu beğendim,takibe aldım,bende beklerim:)
    http://wishingbeauty.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Happywishtree, beğenmene çok sevindim :) güzel yorumun için teşekkür ederim. Tabi ki bloguna seve seve gelirim :)

    YanıtlaSil
  4. sabun gibi bir şey mi ki?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet görüntü itibariyle sabun gibi :) Lush in katı sampuani gibi katı parfümleri de var :))

      Sil
  5. ne kadar gidiyor ben sıvı şampuan aldım lushtan ama katı da almak istiyorum uzun vadade daha uyguna gelecekse ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam ne kadar gittiğini net söyleyemem ama 1,5 ay civarında kullandım sanırım :) Tabi katı şampuanın saçları yıkadıktan sonra muhafaza şeklide etkili. Ben Lush ın katı şampuan için özel tasarladıkları kapta muhafaza etmiştim :)

      Sil