15 Nisan 2013 Pazartesi

Ayva Çekirdeğinin Mucize Etkisi




Yüzünüzdeki çeşitli izleri, renk bozukluklarını ve sivilceleri kapatmak için yığınla kozmetik alışverişi yapmanıza hiç gerek yok. Ayva öyle bir bitkidir ki cilt problemleri için gereken her türlü maddeyi içerir. Yüzü güzelliğin süsü yapan Allah gereken her türlü desteği de ayva bitkisi ile özellikle ayva çekirdeğinin faydaları ile bizlere sunmuştur. Pürüzsüz, lekesiz, hayalinizdeki cilde kavuşmanın doğal bitki özleri ile daha risksiz olarak gerçekleştiği bugün uzmanlarca da kanıtlanmıştır. 

        
         Ayva çekirdeğinin faydaları ve cilt üzerindeki etkilerini gördüğünüzde gözlerinize inanamayacak ve çözüm bunca zamandır yanı başımda mı duruyordu diyeceksiniz. Hem de bu kadar kolay bir uygulama ile. Ayva çekirdeği maskesinin hazırlanışı gerçekten çok kolaydır. Tek yapmanız gereken bir ayvadan rahatlıkla elde edebileceğiniz 7-8 adet ayva çekirdeğini çıkartmak. Bu çekirdekleri yarım çay bardağı bir suya koyun. 1 gün boyunca çekirdeklerin suda beklemesi gerekiyor. Bu sürede ayva çekirdeğinin faydaları ve özelliklerini barındıran jölemsi bir kıvam elde edeceksiniz. Elde ettiğiniz bu jöleyi özellikle şikâyetli bölgelere ve yüz, boyun bölgesinin tamamına yedirin. Yarım saat kadar cildinizde bekletin ve durulayın. Lekelerdeki azalmayı ve cilt yüzeyinin sıkılaştığını, ferahladığını hissedeceksiniz.

         Ayva çekirdeğinin faydaları arasında en çok bilineni ve yaygın olanı akne giderici ve harika bir yüz temizleyici olmasıdır. Ayva çekirdeklerinden yaptığınız maskeyi her hafta düzenli olarak uyguladığınız zaman aknelerinizin giderek azalıp sonunda hiç çıkmadığına şahit olacaksınız. Kimyasal kozmetik ürünleri ile cildinizi tehlikeye atmak yerine hem ekonomik hem doğal bu maske ile sivilcelere kesin çözüm sağlayabilirsiniz. Artık yüzünüzü kapatmak için katman halinde kapatıcı ürünler kullanmanıza hiç gerek kalmayacak ve teniniz ışıltısı ile hiçbir makyajla elde edemeyeceğiniz bir gençlik ışıltısı ile parlayacak.

         Özellikle bazı şampuanlar ve parafin, paraben gibi maddeler içeren kremler sıklıkla erkeklerde olmak üzere herkeste saç dökülmesi yapabilir. Ayva çekirdeğinin faydaları saçlar için de önemli etkiler sağlamaktadır. Özellikle hassas bir cilt yapısına sahipseniz ayva çekirdeğinden elde ettiğiniz jöle kıvamındaki ayva çekirdeğinin faydaları ve önemli etken maddelerini barındıran maskeyi kullandığınızda saç dökülmesi riski yaşamadan hiçbir alerjik reaksiyona maruz kalmadan en doğal yoldan cildinize fayda sağlamış olursunuz.

                  Tamamen doğal bir yöntem olduğu için cilde herhangi bir zararıda yoktur. Denemekte fayda var.

Sevgilerle...

2 yorum:

  1. Çok faydalı olmuş :) en yakın zamanda deneyeceğim. :)

    YanıtlaSil
  2. Denedikten sonra görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim :)))

    YanıtlaSil