22 Aralık 2014 Pazartesi

Saçlarım Nasıl Daha Hızlı Uzar? İşte Size Sinameki Kürü

Selam Kızlar ;)

3 hafta önce saçlarım için Sinameki Kürüne başladım. Instagram üzerinden yaptığım paylaşım sonucu bir çok soru aldım. Aslında bu yazıyı biraz daha sonra paylaşmayı düşünüyordum ancak, gelen sorulara topluca cevap verebilmek adına biraz önceye çektim. 



İlk olarak bu kürün ne işe yaradığından bahsedeyim. 

Sinameki Kürü saçların daha hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlayan bir karışım.

Kürün içerisinde:

* Sinameki Otu(Aktarlarda bulabilirsiniz)


* Badem Yağı (Watsonstan almıştım ben. Aktar veya Watsonstan alabilirsiniz)


* Bemiks Ampul (Eczanelerde  satılıyor)

*Evin Ampul (Eski ismiyle Evigen)


Saç dökülmesi yoğun olan kişiler dilerlerse çam terebenti yağı da ilave edebilirler.

Önemle belirtmeliyim ki bu karışımı her kullanımda taze bir şekilde hazırlamanız gerekiyor. Önceden çok yapıp saklayayım diye bir şey yok !

Hazırlanma Şekli:

1 çay bardağı suyun içerisine bir tutam sinameki otu ilave ediyoruz ve bir taşım kaynatıyoruz. Daha sonra otları süzüp, kalan suyu soğumaya bırakıyoruz.

Daha sonra soğuyan bu suyun içerisine 1 Bemiks Ampul, 1 Evin Ampul, 1 kapakta Badem Yağı koyarak karıştırıyoruz. Daha sonra bu karışımı saçlarımıza rahat uygulayabilmek adına fıs fıs bir şişeye döküp iyice çalkalıyoruz. 


Fıs fıs şişeler Watsons veya Gratislerde satılıyor. En olmadı evde bitmiş bir saç ürününüzü temizleyip de bu amaçlı kullanabilirsiniz. Ben öyle yaptım.

Kullanımı:

Diplerden başlayarak kuru saçlarımıza karışımı püskürterek bütün saçımıza uyguluyoruz. Ben saç diplerime masaj yapar gibi uygulayıp, iyice temas etmesini sağlıyorum. Ara ara karışımı çalkalamayı unutmuyoruz ki homojen halde kalabilsin. Daha sonra tüm ürünü saçlara uyguladıktan sonra saçımızı toplayıp en az 2 saat en fazla 4 saat saçta bekletiyoruz. Daha sonra normal bir şekilde saçlarımızı yıkıyoruz. Yıkama esnasında ilk olarak bol su ile karışımı saçtan bir miktar arındırdıktan sonra şampuanlama aşamasına geçmeyi tercih ediyorum ben. 

Gelelim kötü yanlarına.. İlk olarak içerisine kattığımız Bemiks Ampul (B Vitamini) den dolayı çok kötü bir kokusu var. Ve bu saçta bir müddet kalıcı oluyor. Özellikle ilk uygulamadan sonra yoğun bir şekilde hissediyorsunuz. Daha sonraki uygulamalarda ben bu kadar yoğun hissetmiyorum. Yada alıştım mı bilemiyorum :) 

Saçlarımda güzel etkileri var ancak biraz kurutma yapabiliyor. Bu yüzden zaten badem yağı koyuyoruz. Ama yeterli gelmiyorsa yıkama işleminden sonra saç bakım yağı da uygulayabilirsiniz. Ben Loreal Elseve (Buradan Okuyabilirsiniz) Saç bakım yağını uyguluyorum. Hem o kötü kokuyu bir miktar kamufle ediyor, hemde bu kuruma etkisini en aza indirgiyorum. 

Uygulamayı her hafta 1 kez yapıyorum. Toplamda 5 hafta aralıksız uygulayıp, birkaç hafta ara verip yeniden başlamayı düşünüyorum. Şu an 3. hafta uygulamamı yaptım ve sonuçtan memnunum. Bilindik bir kür aslında hatta o kadar ki ben işte olduğum için anneme rica etmiştim Bemiks ve Evin alması için. Eczacı saç için mi kullanacaksınız diye sormuş :) 

Bazı uygulayanlar saç dökülmelerinin daha da yoğunlaştığını söylemişler. Ancak bende böyle olumsuz bir tepkimeye sebebiyet vermedi aksine dökülmeyi durdurdu. Küre başlamadan önce saçlarımı kestirmiştim şu an bir miktar uzadığını fark edebiliyorum. Bu uygulamaya 1 yıl önce de başlamıştım ancak düzenli devam edememiştim. Bu kez azimliyim :)

Birde saç rengini bir miktar açabiliyor..

Ben genelde Cuma akşamları uygulamayı tercih ediyorum. Çünkü  koku ilk uyguladığımda yoğun oluyor ve hafta sonu tatili olduğu için 2 günde koku hafifliyor. Hafta içi rahat oluyorum :) Özellikle kış dönemi uygulamayı tercih ediyorum Çünkü yazın terleme ile koku birleşince daha da ağırlaşacaktır.

Cilt ürünleri gibi saç ürünleri de kişiden kişiye değişiklik gösterebiliyor. Bana çok iyi gelen başkasında tepkimeye sebebiyet verebiliyor. O yüzden uygulamaya başlarken bunları göz önünde bulundurun. Sabır isteyen bir iş. Hemen ilk hafta uyguladım aaa uzamadı demek ya da aa ilk haftada saçlarım şu kadar uzadı demek yanlış. Uzun vadeli bir uygulama ile ancak kesin çözümler alınabilir.


Deneyenler sonucu benimle paylaşırsa sevinirim 

Sağlıklı, gür, upuzun saçlar diliyorum :) 


6 yorum:

  1. Bende denemek istiyorum.yanliz dökülme yapmasindan korkuyorum.zaten dökülüyor :((

    YanıtlaSil
  2. Ben de yapıyorum ben içine çam terebentin ve menekşe yağı da ekliyorum 4 hafta yaptım şimdi ara verdim saç dokulmemi azalttı tekrar yapıcam tavsiye eferim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çam terebentini denemedim. Ama denemek istiyorum. Bu karışımamı eklerim yoksa şampuana ekleyip öylemi kullanırım bilmiyorum. Deneyeceğim mutlaka :)

      Sil
  3. Bende kullanmak istiyorum.fakat azerbaycanda yasadigim icim burda sinameki otunu bulabilirmiyim bilmiyorum. Saclarim biturlu uzamiyor maske sac bakm urunleri kullanuyordum ama fayda etmiyordu.saclarim yiprandigi icinde kestim.umarim artik uzun sacli bayanlara kiskanan gozlerle bakmam artik.Azerbaycanin Xacmaz seherinden sevgilerle.

    YanıtlaSil
  4. Evin ve Evigen isimli iki ayrı ilaç vardır. İkisini de eczanelerde bulmanız mümkündür. İkisi de ampul formundadır ve E vitaminidir. Evigen Evin'in eski ismi değildir.

    YanıtlaSil